Skip to main content

Winemaker´s Dinner med
Emil Skytte & Bichel Vine

Den 23. maj 2024, kl. 18.00
Treetop Restauranten

Fra kinesisk til kultivator

ALT i produktionen er håndlavet og håbløst bagud for sin tid. Druerne er økologsiske hvis ikke biodynamiske. De bliver plukket i hånden, trampet med de bare fødder og presset på en gammel fransk hydraulisk presse.

Lige midt i Santa Ynez Valley laver Emil med sin makker Lars håndlavede vine under navnet Aux Mages, der er mere åndsbeslægtede med den gamle verden end med de amerikanske, moderne naboer.

Emil Skytte, der oprindeligt studerede kinesisk på Aarhus Universitet, skiftede retning grundet en passion for vin. Han tog WSET’s Advanced Certificate for at få teoretisk viden og smage forskellige vine.

Efter småjobs i en århusiansk vinhandel, førte en tur til Italien ham til job hos topvinmagere i Barolo. Han arbejdede siden med biodynamiske og naturvinsproducenter i Trentino og Californien, herunder den anerkendte Ryan Roark.

I Californiens Santa Ynez Valley, hvor Emil og hans kollega Lars nu producerer vin under navnet Aux Mages, praktiserer de traditionelle metoder.

De dyrker druerne økologisk eller biodynamisk, høster dem i hånden, og vinificerer med minimale moderne indgreb. Deres vine, lette og elegante, afspejler ikke typiske californiske vine men minder mere om europæiske stilarter, forstærket af det lokale klimas milde temperaturer og maritime vinde.

Dette område, kendt for sin unikke geografiske placering med en dal der løber tværgående fra vest til øst, er blandt Californiens køligste vinområder.

Det giver ideelle betingelser for at dyrke druer som Chardonnay og Pinot Noir i de nordlige appellationer, mens de sydligere egne favoriserer varmekrævende sorter som Syrah og Grenache. Emil og Lars’ håndværk resulterer i vine, der er dybt personlige og afspejler både deres filosofi og det særlige terroir.

BOOK PLADSLæs mere her

Winemakers Dinner

med Emil Skytte

Kom med til en mindeværdig aften, når vi inviterer til en sublim Winemaker´s Dinner i samarbejde med Bichel Vine

Torsdag den 23. maj kl. 18.00 i Treetop Restauranten

BOOK PLADS

MENU & VINE

2015 – Alfred Gratien – Blanc de Blanc – Champagne – Frankrig
Østers – fløde – purløgsblomst
Lammetatar – tærte – tomat
Krustade – jomfruhummer – kaviar
Linser – løg – solbærblade

2022 – Aux Mages – Aurora – Chardonnay – Santa Rita Hills – Californien – USA
Pighvar – asparges – blanquette

2022 – Aux Mages – Diaspora – Pinot Noir – Santa Maria Valley – Californien – USA
Havtaske – bacon – surøl

2022 – Aux Mages – Ætheria – Grenache – Santa Ynez Valley – Californien – USA
Agerhøne – rabarber – sommertrøffel

2022 – Aux Mages – Parallax – Mourvèdre – Santa Ynez Valley – Californien – USA
Lam – ribs – kartofler

2023 – Giovanni Almondo – Brachetto – Italien
Jordbær – hybenrose – cremefraiche

Menu og vine
Kr. 1.895,- pr. person

BOOK BORD HER