Skip to main content

Weingut Fischer og Domaine Chofflet

Mandag den 29. januar 2024, kl. 18.00 

Vinens verden

i Treetop Restauranten

Sammen med Weingut Fischer og Domaine Chofflet afholder vi et fantastisk Winemaker´s Dinner arrangement.
Mandag den 29. januar 2024, kl. 18.00.

Kom med, når vi inviterer dig med på en helt unik rejse i vinens verden.
Med gourmetmad og topklasse vine. Både Joe Fischer og Jonathan Brunot vil være til stede denne aften i Treetop.

Menu
Krustade – Jomfruhummer – Hyldebærkapers
Østers – Purløg – Brunet Smør
Jordskokke – Knivmusling – Grønne Jordbær
NV, Duval Leroy, Champagne, France

Tomat – Jordbær – Pære

2021, Josef Fischer, Grüner Veltliner, Ried Kreuzberg Smaragd, Wachau, Austria

Kammusling – Fløde – Stikkelsbær
2021, Josef Fischer, Riesling, Ried Kreuzberg Smaragd, Wachau, Austria
Sej – Asparges – Caviar
2021, Domaine Chofflet, Les Galaffres 1er Cru, Givry, Bourgogne, France
Jordskok – Gammelknas – Aronia
2020, Domaine Chofflet, La Piece, Givry, Bourgogne, France
2020, Domaine Chofflet, En Choue 1er Cru, Givry, Bourgogne, France
Gris – Kål – Trøfler
2021, Domaine Chofflet, Clos Jus 1er Cru, Givry, Bourgogne, France
2020, Domaine Chofflet, Clos Jus 1er Cru, Givry, Bourgogne, France
2019, Domaine Chofflet, Clos Jus 1er Cru, Givry, Bourgogne, France
Kaffe og sødt, lidt fra konditoren.
Kr. 1.895,-
BOOK BORD

Weingut Josef Fischer – i takt med naturen
Josef Fischer
(Eller “Joe”, som han bliver kaldt for at skelne ham fra sin far – som også hedder Josef) og hans familie driver vingården, som kan dateres tilbage til 1898, med stor lidenskab og engagement for at opretholde regionens traditioner og fremstille vine, der afspejler områdets unikke terroir.

De dyrker deres vinmarker med stor omhu og bruger bæredygtige og biodynamiske metoder for at bevare jordens sundhed og miljøet.

Vingården har 11,5 hektar vinmarker, der ligger på stejle skråninger langs Donau-floden. Disse vinmarker drager fordel af det gunstige mikroklima og den varierede jordbund i området. Druerne håndplukkes omhyggeligt ved høsten for at sikre, at kun de bedste druer bruges til vinproduktionen.

Med sin splinternye kælder (bygget i 2018) giver det Joe mulighed for at arbejde så nænsomt og skånsomt som muligt med så lidt indgriben som muligt under vinfremstillings- og lagringsprocessen, hvilket betyder, at alle gæringer starter spontant, og Smaragd-vinene tappes ufiltreret, når de er klar.

Domaine Chofflet – højt beliggende i Russilly

Domaine Chofflet ligger i Russilly, en lille landsby sydøst for Givry i Côte Chalonnaise. Her midt i det blide bølgende landskab ligger enge og vinmarker side om side. Domænet ejer i alt 14,7 hektar vinmarker, alle beliggende i Givry appelationen, flere af dem beliggende i 300-400 m.o.h.

Vinificeringsmetoderne er klassiske, men domænet holder sig ajour med det nyeste udstyr såsom en pneumatisk presse og aircondition i fadkælderen, alt sammen for at optimere og levere den bedste kvalitet.

Jonathan Brunot har ikke taget den tradionelle vej til at blive vinbonde, men har været på en lille omvej. Han er nemlig handelsuddannnet, militærskolet på Saint-Cyr, har taget en OIV (Master of Science in Wine Management), har arbejdet på en gård i Argentina og været ansvarlig på Domaine de L’Abbaye de Lerins. Men i 2019 købte Jonathan Domaine Chofflet  af sin svigerfar, efter at de to havde arbejdet side om side i 3 år.